Manner-Laukun yrityksen historia

_

Manner-Laukun historia

 

Manner-Laukku 1980-

Manner-Laukku on perustettu 1980. Isovanhempani Altti ja Sinikka Karaus perustivat laukkukaupan Porin torin kupeeseen kesäkuussa 1980. He liittyivät heti myös Suomen suurimpaan laukkukauppojen osuuskuntaan Laukkuketjuun 1981 ja aloittivat tätä myötä laukkujen maahantuonnin mm. DDR:stä. Mm. Saksassa valmistetut laukut olivat 80-luvulla harvinaista herkkua Suomessa: ulkomailla tehty laukku oli niin eksoottinen juttu että se ylipäätään oli Manner-Laukun nimenkin idea: myydä mannermaista muotia, eli muotia mantereelta, Euroopasta! Oi että, se oli luksusta. Kaikki oli aina kotimaassa tehtyä, ja Porissa alettiin myydä mannermaista muotia!

Maailma muuttui. Manner-Laukku menestyi 80- ja 90-luvuilla laukkujen edullisena myyjänä isoine valikoimineen. Järvenpäähän perustettiin toinen Manner-Laukku (nykyään erillinen, ulkopuoliselle yrittäjälle 2000-luvun alussa myyty yritys). Kotimaisten laukkujen ja nahkalaukkujen osuus väheni ja edullisempien keinonahkaisten ulkomaisten laukkujen kysyntä kasvoi, mukaan tulivat jopa Kiinassa tehdyt laukut 90-luvun taitteessa: Osuuskunta Laukkuketju (johon Manner-Laukku kuului) aloitti osittain itse suunniteltujen suomalaisten Cavalier-matkalaukkujen valmistuksen Kauko-Idässä. Ennen näkemätön hintataso valloitti markkinat. DDR kaatui ja samalla myös eurooppalainen laukkuteollisuus. Aloitettiin myös Suomen myydyimpiin kuuluvan käsilaukkumerkin Pigeonin (Pigeon Finland) suunnittelu ja valmistus. Pigeon on edelleen Manner-Laukunkin suosituimpia laukkumerkkejä.

Suomen nuorin laukkukauppias 2008. Karaukset lopettivat Nortamonkadulla Porissa sijainneen Manner-Laukun syksyllä 2007 siirryttyään eläkkeelle. Tyttärenpoika, Miika Silfver, kuitenkin perusti Manner-Laukun uudestaan 2008 alkuvuodesta, tällä kertaa Teljäntorin perinteikkääseen, Porin vanhimpaan kauppakeskukseen. Hän oli opiskellut niin taidetta kuin liiketalouttakin ennen tätä hurjaa päätöstä, ja varsinainen idea syntyi kun sattumalta täydellinen liiketila tuli vastaan syystalvella 2007, suorastaan kutsuen laittamaan tilaan oman yrityksen. Manner-Laukku sai jatkoa!

Nykyhetki. Takana on 12 vuotta laukkukauppaa. On käyty lukemattomia kertoja Euroopan ja Aasian suurimmilla laukkumessuilla ja tehtailla, oltu mukana suunnittelemassa suomalaisia laukkumallistoja, ja ennen kaikkea palveltu jopa kymmeniä tuhansia Satakunnan asiakkaita. Facebookissa on taaksemme kertynyt jo 11.000 seuraajaa tehden meistä laukkujen erikoismyyjien seuratuimman toimijan Suomessa. Mutta sitten iski 2020 kevät. Korona. On täysin suosiomme myötä pysyneen suuren päivittäisen työkiireen myötäjäisseuraus että emme ole ehtineet rakentaa verkkokauppaa kauppamme tueksi ja rinnallemme. Sanotaanko rehellisesti että suurta painetta ja tarvetta ei ole ollut. Mutta nyt on ajat eri. 2020 tuo edistyessään mukanaan Manner-Laukun ensimmäisen ponnistelun verkkokauppa-puolella, ja tulemme tästä seuraajillemme informoimaan somen kautta, projektin edistyessä.

2020 ja verkkokauppa. Kesän tullesssa aloitamme verkkokauppamme, joka tulee toimimaan Porin myymälämme näyteikkunana ja tukenamme. Mutta ei vain Porin myymälän näyteikkunana: Manner-Laukku on ollut Länsi-Suomen rannikon suurimpia laukkujen myyjiä vuodesta 1980, ja kyllä tähän pyritään myös verkkokaupan muodossa!

Visio. Manner-Laukku 2020-2030 tulee olemaan Suomen suosituimpia laukkujen verkkomyyjiä, tähän pyrimme Suomen markkinoiden parhaimmalla hinnoittelulla ja mallistolla jota ei muualta saa, vähän niinkuin tähänkin asti! Ja toki asiakkaamme tulevat olemaan keskiössä, omat seuraajamme tulevat näkemään ennen näkemättömän arvontojen ja muiden päivitysten kavalkadin! Kiitän tässä vaiheessa kaikkia, Porilaisia ja muita yritys- ja yksityisasiakkaitamme, mahtavasta ajasta ja yhteistyöstä tähän asti, ja lupaamme aivan erityisiä tulevaisuuden aikoja mitä tulee matkailuun, matkalaukkuihin, muotiin ja naisten laukkuihin ja näiden kaikkien paikalliseen verkkomyyntiin.

Verkkokauppaa ei ole vielä avattu. Seuraathan meitä somessa niin saat tietää ensimmäisten joukossa!

 

Ässät on kotiseuramme! Manner-Laukku on tukena myös vuonna 2020-2021.

Manner-Laukku on kotijoukkue Ässien kannattaja. :)

SIVUKARTTA / MENU (klikkaa!)

Manner-Laukku Ky - Laukkukauppa PORI

Osoite: Yrjönkatu 15, Teljäntori, 28100 PORI

Avoinna: ma-pe 10-17, la 10-14

Pistä viestiä somessa!!!

SOITA! myymälä: 02 641 1759

Sähköposti: mannerlaukku@gmail.com

Manner-Laukku Facebook Instagram linkki